Skip to main content
[wcj_currency_select_drop_down_list]
Ring Mig!

Vi ringer upp dig.

Thureson & Engquist ville digitalisera sig, producera inhouse, minska kostnaderna och fortsätta tillverka med höga krav på estetiken. Vägledning och maskiner från JB Nordic blev nyckeln.

01. Utmaning

Som många andra företag hade även Thureson & Engquist mycket höga kostnader, innan de började tillverka allt inhouse. För fyra år sedan bestämde de sig för att digitalisera sig, för att uppnå detta samt för att spara utgifter. Ett krav som fanns innan inköpet var att den nya lösningen skulle klara av att producera högestetiska jobb. Men det kändes svårt att ta beslutet om att köpa in och implementera en ny maskin, då ny teknologi kan kännas jobbigt att ta till sig. Detta resulterade i att det tog ungefär ett år innan företaget tog steget och investerade i sin nya lösning.

02. Lösning

Då Thureson & Engquist är ett företag som anses ha ett väldigt gott anseende inom den tandtekniska branschen, då det gäller ledtid och kvalitet samt med fokus på högestetiska jobb, hade de höga krav på sin nya lösning. De behövde finna en maskin som var tillräckligt avancerad, men ändå tillräckligt enkel att använda. Företaget valde i samråd med JB Nordic att investera i utbildning, implementering och en ny fräsmaskin från JB Nordic, vilket enligt labbägaren har fungerat fantastiskt bra för företaget.

I och med JB Nordics utbildning vid uppstart och kontinuerliga support, har övergången till ny digital teknik upplevts betydligt enklare än förväntat. Labbägaren upplevde maskinen och dess mjukvara som både enkel och användarvänlig från dag ett.

03. Resultat

Lösningen som man nådde med hjälp av JB Nordic har enligt labbägaren lett till förbättringar i arbetet och för företagets ekonomi. Den har både förenklat och snabbat upp arbetet på laboratoriet och har även lett till minskade kostnader.

“JB Nordic har bidragit med all vår digitalisering.”

Niclas Engquist, ägare Thureson & Engquist

”En ovärderlig partner i vår övergång till det digitala”

Niclas Engquist, ägare Thureson & Engquist

Om företaget

Thureson & Engquist Dentalteknik ligger i Aspudden, söder om Stockholm och startades 1996. Idag består företaget av åtta personer som arbetar på laboratoriet. Företaget servar ca sjuttio tandläkare främst i Stockholmsområdet, men har även kunder utanför länet. Den huvudsakliga sysselsättningen är fast protetik och implantat.

Antal anställda

8 tandtekniker

Kund hos JB Nordic och har köpt bland annat

Fräsmaskin, Zirkonia material, vax material och Kobolt-krom

sv_SESwedish