Skip to main content
[wcj_currency_select_drop_down_list]
Ring Mig!

Vi ringer upp dig.

TALAB har blivit mycket mer effektiva, får mer exakta resultat och arbetsmiljön har förbättrats. JB Nordic har stått för en helhetslösning med behovsanalys, maskiner, implementering och utbildning.

01. Utmaningar

Mycket manuellt arbete och höga kostnader för outsourcade tjänster innebar att TALAB för några år sedan bestämde sig att hoppa på det digitala tåget. De upplevde att det fanns ett behov att börja tillverka mer på plats. De ville uppnå en mer konstant kvalitet, ökad produktion och effektivitet samt kostnadsreduceringar. Dessutom var det viktigt att även kunna fräsa i Kobolt-krom som många av deras kunder föredrar.

02. Lösning

För att hitta rätt lösningar som skulle passa med deras befintliga system, och kunna göra allt arbete inhouse, valde TALAB att först göra en behovsanalys med JB Nordic. I den kom man fram till en skanner och en fräsmaskin från JB Nordic. Eftersom laboratoriet tillverkar mycket i Kobolt-krom föll valet naturligt på en maskin som fungerar bra att fräsa det hårda materialet i. JB Nordic såg även till att installera, implementera och utbilda.

Då det gäller val av förbrukningsmaterial har företaget, efter att ha testat en hel del olika leverantörers material, slutligen valt att enbart använda JB Nordics produkter. Detta då labbägaren anser att de är de bästa på marknaden.

03. Resultat

Företagets val av lösning från JB  Nordic har enligt labbägaren resulterat i att de konstant har mer exakta resultat, fått ett jämnare arbetsflöde och att ergonomin och arbetsmiljön för sina anställda har förbättrats. Dessutom kan de nu tillverka mer på kortare tid, vilket har gjort att de nu producerar mer än tidigare.

Fräsmaskinen är enligt labbägaren driftsäker och har fungerat bra rakt igenom från start, både till Zirkonia och till Kobolt-krom. Största fördelen enligt labbägaren, är att han upplever att de blivit mycket mer effektivt med både skannern och maskinen. Lösningarna passar in bra i företagets system. Företaget värdesätter att JB Nordic är certifierade på maskinerna och kunniga och snabbt kan hjälpa dem att lösa eventuella frågor som uppstår.

”Inköpet har lett till ökad effektivitet och produktion”

Claes Cederqvist, Labbägare TALAB

”Vi har kört väldigt hårt i snart 2,5 års tid med Kobolt-krom och vi har inte bytt mer än fräsverktyg”

Claes Cederqvist, Labbägare TALAB

Om företaget

TALAB Tandtekniska Laboratoriet i Västervik AB är ett tandtekniskt laboratorium som har funnits sedan 1950. Laboratoriet består av 6 stycken utbildade tandtekniker som sysslar med all form av tandteknik. Företaget satsar på att ligga i framkant när det gäller både teknik och utbildning för sina tekniker. TALAB arbetar mot tandläkare lokalt, men även mot tandläkare i övriga södra Sverige.

Antal anställda

6 tandtekniker

Maskiner och material

Skanner, fräsmaskin, Zirkonia-material, vax-material och Kobolt-krom

sv_SESwedish