Kvalitet är A och O vad det gäller dentala material för fräsmaskiner

Vi är den största leverantören i Norden på dentala fräsmaterial.

Dentala material för fräsmaskiner

En bra utgångspunkt för estetiska, hållbara och säkra konstruktioner är certifierade kvalitetsmaterial. Hos oss ska du kunna känna dig trygg med att du får riktigt bra kvalitet till rätt pris.

Vi är den största leverantören i Norden på dentala fräsmaterial. Det görs över 100 000 led i våra material årligen, inom Norden. Vi har fem års historik och kan därför skilja de riktigt bra materialen från de mindre bra. Nya material följer en tydligt kvalitetsutvärdering i samarbete med tandtekniker och tandläkare.

Med blotta ögat kan det vara nästintill omöjligt att se skillnaden på olika blanks (diskarna som är grunden till fräsningen). Skillnaden ligger i egenskaper vid fräsning samt efterbearbetning, kvalitetssäkring och användning i munnen under lång tid.

Vi övervakar marknaden och samlar in det bästa från olika tillverkare. För att hålla produktionskostnaden per led låg rekommenderar vi starkt material i standardformat, d.v.s. 98,5 Ø.

Zirconia

Isostatiskt pressat och livstids garanti. 100% råvara från TOSOH.

Whitepeaks är en leverantör som har slagit igenom bland passionerade tandtekniker och som ligger i framkant gällande inmålning och estetik. Det finns många typer av tillverkare och vi har valt att jobba med White Peaks av främst dessa anledningar:

• Deras zirkoniamaterial har 100% TOSOH
• Isostatisk pressingsteknik
• Det är tillverkat i Tyskland
• Certifierat enligt högsta standards
• Livslång garanti

Konstruktionen kommer från en av våra kunder på IQ Dent i materialet Smile.

Beställ material nu

Zr-i (vit)

Zr-i har den högsta styrkan (1400 Mpa.) av våra Zirkoniamaterial och används mest som skelett i kombination med porslin.

Beställ material nu

Supreme (vit)

Supreme är den variant av zirkonia som vi säljer mest av pga av sin mångsidighet. Den är mer translucent än Zr-i och har därmed något lägre styrka (1100 Mpa.), men fortfarande väldigt hård. Kan användas upp till helkäke, både som skelett eller fullanatomiska konstruktioner.

Beställ material nu

Smile (vit)

Smile är ännu lite mer translusent än Supreme och har därmed något mindre styrka (609 Mpa.). Den är väldigt populär hos våra kunder och ger snygga resultat. Passar att göra singelkonstruktioner eller konstruktioner upp till 3-led.

Beställ material nu

Symphony (tandfärgad)

Symphony är en 9-lagers skiktad, tandfärgad skiva. När du fräst ut din konstruktion behöver du inte färga in den. Den finns att köpa i olika färger och i två hårdheter (Supreme eller Smile).

Smile Symphony
Supreme Symphony

Hyperion (tandfärgad)

Hyperion är ett material som ger dig det bästa av både Supreme och Smile. Hyperion är en multilagers och multitranslucent Zirkonia som finns i hela VITA skalan. Med denna får du en stark botten samt en fin topp. Kan användas upp till helkäke.

Beställ material nu

Kobolt-krom

Mycket starkt kobolt-krom av klass 4.

Våra Co-Cr-blanks är väl beprövade för fräsning i fräsmaskiner. Klass 4 innebär att materialet är godkänt för helkäksbroar och medger även extra tunna konstruktioner. Tillverkningen sker i Tyskland, genom individuell gjutning vilket ger ett homogent material som samtidigt är lätt att fräsa. Biokomptibelt och godkänt för permanent bruk.

Beställ material nu

PMMA

CE-certifierat och biokompatibelt.

Yamahachi är ett japanskt företag som har funnits i 40 år och deras produkter distribueras till runt 60 olika länder och kända för sin pålitliga kvalitet. PMMA används främst för temporära konstruktioner men även för permanenta, och finns i hela VITA-skalan (PMMA infärgad). Vi har även genomskinligt material för bettskene-konstruktioner (PMMA genomskinlig). Materialen är biokompatibla och godkända för långtidsbruk.

Beställ material nu

PMMA Pre-colored

PMMA infärgad är en favorit hos våra kunder. Materialet är biokompatibelt och används för provisoriska eller permanenta kontruktioner. Det stora utbudet av färger gör att man enkelt kan framställa rätt färg för alla patienter. Materialet är även mycket prisvärt.

Beställ material nu

PMMA Clear

Genomskinlig PMMA används framförallt till bettskenor. Det är väldigt lätt att bearbeta i maskinen och det är enkelt att polera och blir får fin finish. Också väldigt prisvärd. Bioklass 2A och CE-certifierad precis som alla våra PMMA-material.

Beställ material nu

Vax

Dentalvax för fräsning.

Detta är infärgade skivor med goda fräsegenskaper. Yamahachi vaxskivor är varken för hårda eller för mjuka. Dessutom brinner den rent utan rester. Vaxet kan användas både för pressning och gjutning. Finns i grönt eller elfenbensfärg.

Beställ material nu

Glaskeram

Lämpar sig extra bra för chairside-produktion.

Hass är ett koreanskt företag som är experter på Glaskeramer (kallas även lithium disilicate). Glaskeramer används främst för permanenta konstruktioner och är ett extremt hållbart material, och finns i hela VITA-skalan. Materialen är biokompatibla och godkända för långtidsbruk. Du kan bestämma translusensen själv då du bränner blocken, beroende på vilken temperatur du väljer att bränna på. Blocken passar i våra maskiner Z4 och N4. Diskarna finns inte ännu till försäljning men kommer inom kort.

Beställ material nu

Polyuretan

Detta material är användbart för tillverkning av modeller och try-ins.

Beställ material nu

PEEK

Detta material har extremt hög biokompabilitet. Lättvikt, flexibelt och smaklöst. Lämpar sig för kronor, broar och metallfria partialproteser.

Beställ material nu

Nya material

Nya material utvecklas hela tiden.

Utvecklingen inom dentala material går väldigt snabbt! Vill ni ha våra senaste nyheter och våra spaningar på nya spännande material så är vårt tips att kontakta oss!

Kontakta oss för de senaste nyheterna!