Skip to main content
[wcj_currency_select_drop_down_list]
Ring Mig!

Vi ringer upp dig.

City Dent ville börja arbeta mer digitalt på plats för att effektivisera arbetet och minska kostnaderna. Läs om hur JB Nordic hjälpte dem att nå sina mål.

01. Utmaning

Även om City Dent är relativt små så har de väldigt mycket jobb. Manuellt arbete och outsourcing av frästeknik har tidigare resulterat i höga kostnader och därför uppstod ett behov om att börja arbeta mer digitalt på plats. Kraven för inköpet var: hög kontroll av arbetsflödet för att kunna säkerställa att produkterna levereras på utsatt tid och att maskinen var kompatibel med existerande skanner. Maskinen behövde även kunna fräsa Kobolt-krom då detta är ett material som används flitigt på företaget.

02. Lösning

City Dent valde en lösning från JB Nordic som bestod av en fräsmaskin, installation och utbildning. Enligt företaget är maskinen enkel och intuitiv att använda, kan vinkla saker i 35° och erbjuder en enkel översyn och kontroll av arbetsflödet. Maskinen fungerar även väldigt bra med skannern som de tidigare köpt in från annan leverantör, vilket var ett av grundkraven. Dessutom går det utmärkt att fräsa Kobolt-krom i denna maskin.

Efter utbildning och installation från JB Nordic gick det enligt labbägaren väldigt fort att komma in i arbetet med maskinen. Efter utbildningen kände man att maskinen och dess mjukvara var enkel att använda.

03. Resultat

Företagets val av lösning från JB Nordic har enligt labbägaren lett till en bättre flödeskontroll, snabbare leveranser och att kostnaden per enhet har sjunkit till nästan hälften. Tillverkningen tar kortare tid, vilket har lett till att produktionen har ökat.

Enligt labbägaren ger produktionen alltid ett väldigt bra slutresultat och har sedan start fungerat jättebra.

”Utan lösningen från JB Nordic hade jag säkert behövt en anställd till.” 

Tomas Karlsson, ägare City Dent

”Kostnaden per producerad enhet har sjunkit till nästan hälften.”

Tomas Karlsson, ägare City Dent

”Vi värdesätter att JB Nordic är certifierade på maskinerna de säljer eftersom det gör att de kan maskinerna och kan serva utan att garantier eller liknande påverkas.”

Tomas Karlsson, ägare City Dent

Om företaget

Citydent AB är ett tandtekniskt laboratorium som ligger på Lidingö och har varit verksamma sedan 1988. I dagsläget arbetar två personer i labbet. Citydent AB är ett fullservice laboratorium som utför både fasta och avtagbara protetiska lösningar och de servar ungefär ett tjugotal tandläkare.

Antal anställda

2 tandtekniker

Kund hos JB Nordic och har köpt bland annat

Fräsmaskin, Zirkonia-material, vax-material och Kobolt-krom.

sv_SESwedish