Skip to main content
[wcj_currency_select_drop_down_list]
Ring Mig!

Vi ringer upp dig.

Boxholm Dental ville minska kostnaderna, utvidga sitt sortiment och erbjuda produkter som de tidigare inte kunnat erbjuda. Lösningen fanns i ny teknik och utbildning från JB Nordic.

01. Utmaningar

Som många andra företag lejde även Boxholm Dental AB tidigare ut sin frästeknik till ett annat företag, vilket skapade höga produktionskostnader. Dessutom valdes vissa produkter tidigare bort, då de var för komplicerade att tillverka. Företaget ville utvidga sitt sortiment och kunna erbjuda även sådana produkter som de tidigare inte kunnat erbjuda. För detta krävdes ny teknik och utbildning.

02. Lösning

Boxholm Dental valde i samråd med JB Nordic att köpa in en helhetslösning i form av en ny fräsmaskin, implementering av den och utbildning i systemet. JB Nordic stod för samtliga delar. Enligt Boxholm har det gjort det enkelt att komma igång och använda den nya resursen på ett effektivt sätt. De överväger nu även på att investera i en till fräsmaskin, dels för ökad produktionskapacitet, men även för att ha en extra maskin som backup. Detta behövs då maskinen står för mycket av företagets produktion.

Boxholm Dental är beroende av att maskinerna rullar på smärtfritt med minimala störningar. Därför ser de en stor fördel i att JB Nordic är certifierade i alla maskiner och därmed snabbt kan hjälpa till med reparationer och effektiv support.

03. Resultat

Helhetslösningen från JB Nordic med en ny fräsmaskin, implementering och utbildning har enligt Boxholm Dental själva lett till effektivare arbete. Man har även fått en produktionsökning tack vare detta. Lösningen har även hjälpt företaget att låsa upp produkter som de tidigare inte kunnat erbjuda, vilket är viktigt för ett laboratorium av denna storlek. Numer tillverkar exempelvis företaget en mycket större volym av produkter i Zirkon, som tidigare valts bort på grund av dess komplexitet. Labbägaren anser att de numer har en helt annan produktionskontroll än tidigare, då allt numer görs inhouse.

Dessutom har kostnaden, materialmässigt, per enhet sjunkit till nästan hälften.

”Våra kostnader för att framställa produkterna materialmässigt har halverats”

Johan Kapusta, ägare Boxholm Dental

”Jag tror att ny teknik kommer att ta över helt”

Johan Kapusta, ägare Boxholm Dental

”Denna lösning har låst upp många nya produkter för oss”

Johan Kapusta, ägare Boxholm Dental

Om företaget

Boxholm Dental AB är ett fullservice-laboratorium som utför allt inom tandteknik. Laboratoriet ligger i Boxholm och företaget har varit verksamt sedan slutet av 90-talet. I dagsläget arbetar 35 personer i företaget med att tillverka tandtekniska lösningar till tandläkare i nästan hela Sverige.

Antal anställda

35 tandtekniker

Maskiner och material

Fräsmaskin, Zirkonia-material, vax-material och Kobolt-krom

sv_SESwedish